9/19/2013

Tips till en prettotönt från en prettotönt

Blir du ofta kallad lillgammal? Pretentiös? Använder du alltid den svårare synonymen? Blir folk irriterade på dig eftersom du lyser upp rummet med dina besserwissertendenser? Inga problem, du är inte ensam!

Nu, vi alla vet att du inte gillar att bli kallad pretentiös eftersom personerna som använder sig av det ordet ofta inte ens vet ordets riktiga innebörd. Du tror ju inte att du är bättre än någon, precis. Du har ju bara lite annorlunda prioriteringar som passar din introverta livsstil något bättre! Kanske är du till och med rätt ödmjuk.

Fundera på detta, dock:

1.     OK, musiksmak. Jag fattar. Jag har samma problem. Det går inte att ändra. Postklassisk musik och isländska band i all ära. Var inte för självgod.

2.     Introversion. Den gör dig inte automatiskt intellektuell.

3.     Saker som inte gör dig superintellektuella #2: böcker. Det är mysigt och definitivt mer pålitligt är tv och andra källor, men Looking For Alaska (John Green, jag älskar dig!) kommer få dig att fatta M-teorin något mer. Se det som en underhållning i pappersform.

4.     Använd inte ’’Du kanske inte hört talats om hen, men… ‘’. Aldrig.

5.     För mycket fransvenska blir lite pinsamt.


5.     Var inte en territoriell fjolla (läs: special snowflake-sjukan). Intressera andra för saker du gillar. Det uppskattas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar